Doorbraak in Kaasfabriek Markelo

Deze week is er in de gevel van De Kaasfabriek Markelo een lang geplande doorbraak gerealiseerd. De doorbraak zorgt ervoor dat de contouren van Fotostudio Markelo langzaam zichtbaar werden. Waar sinds december achter de schermen hard gewerkt wordt werd met deze doorbraak zichtbaar gemaakt. Vakkundig werd er op de centimeter nauwkeurig een opening voor de buitenpui gezaagd door Betonboor- en Zaagbedrijf Tempelman. GCM plaatste vervolgens een staalconstructie waarna de bouwvakkers van aannemer Brinkmans & Krabbenbos een flinke winkelpui aan hebben gebracht. Gisteren werd het gebouw weer wind- en waterdicht opgeleverd nadat Schildersbedrijf Assink de pui had voorzien van veiligheidsglas.

Achter deze nieuwe ingang is de unit van Fotostudio Markelo zichtbaar waar momenteel gewerkt wordt aan het interieur. “We lopen redelijk volgens planning maar zijn voor een aantal zaken echt afhankelijk van derden waardoor het hier en daar schipperen is”, vertelt Marian Waanders. De ondernemers achter Fotostudio Markelo gelden als de eerste partij die voortvarend aan de slag zijn gegaan om van één van de voormalige koelcellen hun eigen werkruimte en fotostudio te maken. “We lopen doordat we als eerste bedrijf gestart zijn tegen problemen op tijdens de bouw maar kunnen gelukkig rekenen op een goede samenwerking met Martijn Harbers, de projectleider van de gemeente Hof van Twente waardoor we kunnen blijven denken in oplossingen en niet in problemen”, vertelt Marjan Noteboom. De eerste week van maart hoopt Fotostudio Markelo de deuren wijd open te kunnen zetten tijdens de openingsweek zodat iedereen een blik kan werpen in De Kaasfabriek Markelo.

Aan het einde van de gang, in de unit gelegen aan de zijde van de voormalige pekelbaden zullen de komende weken ook verbouwingswerkzaamheden zichtbaar zijn. Bibliotheek Hof van Twente verhuist naar verwachting in april van het Burgemeester de Beaufortplein naar deze ruimte in De Kaasfabriek Markelo.