Feestelijke heropening Welkoop Markelo

Na een aantal intensieve weken verbouwen openden Richard en Marije Landuwer vanmorgen op feestelijke wijze de deuren van de vernieuwde Welkoop Markelo. De winkel heeft een complete metamorfose ondergaan in een betrekkelijk korte tijd. “Daar komt natuurlijk wel een goede voorbereiding en een strak gepland schema bij kijken. We hebben geprobeerd om onze klanten zo min mogelijk last te laten ondervinden van onze verbouwing en voor ons gevoel is dat aardig gelukt”, vertelt Richard terwijl hij trots zijn winkel in kijkt. Wanneer we de feestelijke toegangsdeuren van Welkoop Markelo binnenlopen ervaren we een overzichtelijke en ruimtelijk gezien veel grotere winkel waarbij we het idee krijgen dat ook het assortiment flink is uitgebreid. Richard geeft aan dat het assortiment inderdaad in diverse groepen is uitgebreid waaronder werk kleding, schoeisel, vrijetijdskleding en de blikvanger de hooibergh… met twee huiskonijnen en twee huis cavia’s. De slogan ‘Welkoop het adres voor tuin en dier’ weten Richard en Marije met de nieuwe indeling meer dan waar te maken. In het voorjaar wordt de groep levend groen ook flink uitgebreid en gepresenteerd op nieuwe meubels. 

Niet alleen de heropening van de vernieuwde winkel ligt ten grondslag aan de festiviteiten die Welkoop Markelo de komende drie dagen voor haar klanten in petto heeft. Richard en Marije vieren namelijk ook hun koperen jubileum als Welkoop ondernemers. Alweer 12,5 jaar geleden namen Richard en Marije de winkel in Markelo over van Jan Vruwink. In de afgelopen jaren hebben ze de winkel, samen met hun team naar hun hand weten te zetten. Hierbij luisteren ze naar de vraag van de klant en springen daar op in. Met regelmaat wordt er een beroep gedaan op het deskundige advies van het team als het bijvoorbeeld gaat om diervoeding of tuinproducten. Het team zet er duidelijk zichtbaar, elke dag vol enthousiasme de schouders onder en biedt service die soms nét een stapje verder gaat.

Drie jaar geleden heropende wethouder Wim Meulenkamp de winkel na de uitbreiding van een overkapt en tevens afsluitbaar buitenterrein aan de zijkant van het winkelpand  waarmee op dat moment een lang gekoesterde wens van Richard en Marije Landuwer in vervulling ging.

De feestelijke heropening van Welkoop Markelo wordt deze week uitgebreid gevierd met diverse aanbiedingen. Vanaf vandaag tot en met zaterdag 1 februari ontvangen klanten aan de kassa, 20% korting over hun aankopen. Bovendien staat er voor elke betalende klant een gratis emmer klaar zolang de voorraad strekt. In de winkel vinden diverse demonstraties plaats en ook voor de kinderen is er natuurlijk van alles te beleven. Dus voldoende reden om de komende dagen de vernieuwde winkel aan Prinses Irenestraat te komen bewonderen.