Mooi dat het zo kan!

Na een zeer geslaagde MTB clinic voor de jeugd in Markelo tijdens de jaarlijkse toertocht georganiseerd door Stichting Wielersport Markelo, werden de begeleiders van de Markelose Wieler Tour Club tijdens het nabespreken benaderd door een aantal leden/ouders van Sportclub Markelo. “Is het mogelijk om dit ook te organiseren voor een aantal jeugdelftallen van onze club”, was de grote vraag. Sportclub Markelo organiseert jaarlijks tijdens de  winterstop een aantal “alternatieve trainingen” voor de jeugd en hoe leuk is het dan om met een hele groep te gaan mountainbiken was het idee van de ouders.

De WTC Markelo wil het mountainbiken onder de jeugd graag promoten en reageerde natuurlijk positief op dit voorstel. Gelukkig waren de trainers van de Stichting Kanjers voor Kanjers ook nog aanwezig en ook zij reageerden positief. Een datum prikken en een locatie zoeken voor het houden van de clinic was vervolgens het enige dat nog moest gebeuren. Na een telefoontje met de Markelose Motorclub Ons Genoegen bleek dat  er opnieuw gebruik kon worden gemaakt van het motorcrossterrein op het startterrein.

Afgelopen zaterdag was het dan zover. Om 13.30 uur vertrokken 26 jeugdleden van Sportclub Markelo onder begeleiding van een aantal ouders, leden van de WTC en 2 trainers van de Kanjers voor Kanjers op de fiets richting het motorcrossterrein. Een aantal met een eigen fiets en een aantal met een door Kanjers voor Kanjers meegebrachte fiets. Hier kregen de jongens en meisjes een clinic om goed te leren schakelen en remmen. Belangrijke zaken om te beheersen, voordat je het bos in gaat.

Na de clinic werd er in 3 groepen een stevig stuk van de MTB route Markelo afgelegd met als eindpunt de kantine van Sportclub Markelo. Aan het gillen van oeh en ah’s  te horen genoot iedereen hiervan. Bij het beklimmen van de Markelose Berg en de Kattenberg werd wel duidelijk dat er voor de conditietrainers van de voetbalclub nog wel een uitdaging ligt. Aangekomen in de kantine kon iedereen een beetje opwarmen en nagenieten van deze mooie middag met een glas drinken en een portie patat.

WTC Markelo is enorm blij met de toezegging van de Markelose Motorclub dat er vanaf het voorjaar gebruik mag worden gemaakt van het terrein om jeugdtrainingen te verzorgen. Net als WTC Markelo en Stichting Kanjers voor Kanjers is ook de motorclub enthousiast over deze jeugdtrainingen waardoor ze deze clinics graag op deze wijze wil ondersteunen. De WTC Markelo is op dit moment druk bezig met voorbereidingen te treffen om in het voorjaar een goede start te maken met jeugdtrainingen. Nieuws hierover volgt via de website en deze lokale nieuwssite Maarkelsnieuws.nl.

Geweldig dat in ons dorp verenigingen elkaar belangeloos willen helpen en ondersteunen om iets moois voor de jeugd neer te zetten Het is iets om trots op te zijn en… mooi dat ’t zo kan.