SC Markelo verliest op eigen veld

Sportclub Markelo is er vanmiddag niet in geslaagd om de topper tegen Reünie winnend af te sluiten. Op eigen veld verloren de zwart-witten met 2-3. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en ging direct op zoek naar de openingstreffer. Reünie kwam er in de omschakeling vervolgens ook af en toe gevaarlijk uit waardoor het spel op en neer golfde. Na een kwartier spelen was het René Kuijpers die de diepte werd ingestuurd én neergehaald in het strafschop gebied. De strafschop die vervolgens werd toegekend werd benut door Ton Jansen. Vijf minuten later kwam de thuisploeg zelfs op een 2-0 voorsprong. Een prachtige steekbal van Roland Stege zette Mickey Slotman alleen voor de keeper, hij wist vervolgens rustig de bal binnen te schuiven. Na de 2-0 bleef het een enerverende eerste helft waarin genoeg gebeurde voor beide doelen. Kort voor rust had René Kuijpers dé kans om Sportclub Markelo op 3-0 te schieten, maar zijn inzet werd gepareerd door de doelman van Reünie. Waar Sportclub Markelo vergeet de wedstrijd te beslissen zijn het de bezoekers uit Borculo die in blessuretijd van de eerste helft alsnog de aansluitingstreffer weten te maken.

In de tweede helft was een ander spelbeeld te zien, waarbij de bezoekers veel feller uit de kleedkamer kwamen. Dit resulteerde al na twee minuten in de tweede helft tot de gelijkmaker, 2-2. De thuisploeg probeerde het vervolgens nog wel, maar echt gevaarlijk werden ze niet meer. Uiteindelijk zijn het de bezoekers die er, door miscommunicatie achterin bij Sportclub Markelo, met een 2-3 overwinning vandoor gingen. Kortom een teleurstellende middag voor de ploeg van Rutger Kats die zijn ploeg een 2-0 voorsprong uit handen zag geven. Volgende week speelt Sportclub Markelo een uitwedstrijd tegen BSC Unisson.