Vitens levert zachter water

Waterbedrijf Vitens levert per januari 2020 kraanwater dat wat zachter is van samenstelling als voorheen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat uw kraanwater voortaan uit de winlocaties in Espelo en Holten komt. Tot nu toe kwam een deel van het water ook uit de winlocatie Herikerberg. Het drinkwater kende een hardheid van tussen de 9,5 en 13 dH (Duitse Hardheidsgraden) en per eind januari zal de hardheid van uw water maximaal 8 dH zijn.

De omzetting heeft geen enkel effect op de kwaliteit van het water dat bij u uit de kraan stroomt. Wel is het zo dat mensen over het algemeen bij zachter water na enige tijd minder afzetting van kalkdeeltjes in huishoudelijke apparaten, zoals waterkokers en in badkamers ervaren. Wilt u meer weten over waar uw water vandaan komt, over waterhardheid en waterkwaliteit, kijk dan eens op vitens.nl.