Fors minder vuurwerkschade Hof

Elk jaar zorgt vuurwerk rondom de jaarwisseling voor een schadepost voor de gemeente Hof van Twente. Wel is de afgelopen 5 jaar een forse daling te zien. Waar de schade tijdens de jaarwisseling 2015-2016 ongeveer 36.000 euro was heeft de gemeente afgelopen jaarwisseling voor 5.295 euro aan schades geregistreerd. De campagne die de gemeente sinds een aantal jaren rondom vuurwerk en slep’n voert lijkt dan ook effect te hebben. “Vuurwerkschade moet hersteld worden van ons belastinggeld. Ik ben blij te zien dat de schade dit jaar beperkt is gebleven en hoop dat die trend zich volgend jaar voortzet. Maar feit blijft: elke euro schade is er een teveel”, aldus burgemeester Ellen Nauta over de schade na deze jaarwisseling.

De grootste schadepost is dit jaar 1.500 euro vanwege een vernield speeltoestel en 1.000 euro vanwege schade aan straatkolken. Bij straatkolken kan de werkelijke schade hoger uitvallen, omdat de schade zich vaak pas later in het jaar openbaart.