Cursus ‘Rijbewijs op herhaling’

Gemeente Hof van Twente en Veilig Verkeer Nederland afdeling Hof van Twente organiseren in maart een cursus ‘Rijbewijs op herhaling’ voor bestuurders tussen 70 en 75 jaar in Markelo. Voor deelnemers uit het buitengebied wordt de cursus gegeven in oktober/november van dit jaar. Mogelijke deelnemers ontvangen binnenkort een persoonlijke uitnodiging. De cursus richt zich op ervaren bestuurders van een auto die zich willen laten bijpraten over de nieuwste verkeersregels. Tijdens de cursus worden gelijkertijd tips aan de hand gedaan om zuiniger en milieuvriendelijk te rijden. De Markelose rijschoolhouder Geert Relker heeft de bestuursfunctie in het bestuur van VVN Hof van Twente van zijn vader overgenomen en is hierdoor ook nauw betrokken bij de cursus ‘Rijbewijs op herhaling’.

Het theorie gedeelte bestaat uit 2 bijeenkomsten van elk 2 uur. Een deskundig voorlichter van Veilig Verkeer Nederland praat u bij over alle verkeersregels die in de loop der jaren veranderd zijn. U kunt daarbij denken aan bijvoorbeeld de turbo rotondes, spitsstroken en nieuwe belijningen.

Het praktijk gedeelte vindt plaats op 17 maart en start bij Herberg de Pot in Markelo. Dit deel bestaat uit 1 praktijkrijles waarbij u 1 uur gaat rijden in uw eigen auto met een ervaren en erkend rijinstructeur. Na afloop wordt deze rit besproken en ontvangt u een certificaat. De theorie en praktijk bijeenkomsten hebben een informatief karakter, het is geen examen. Na afloop ontvangt u een theorie boekje en een certificaat. De eigen bijdrage voor de praktijkrijles bedraagt 15 euro.