Problemen voor Roma in Dakar

De tiende etappe van Dakar 2020 verliep voor Borgwardcoureur Nani Roma niet erg moeilijk. Na ongeveer 100 kilometer op de proef kreeg de equipe een probleem met de versnellingsbak en moesten wachten op de snelle assistentie van Wevers Sport. Het lukte om de versnellingsbak te verwisseling, waarop Roma in staat was de Borgward over de finish van de etappe te brengen. Het was het eerste deel van een marathonetappe, waar vandaag het tweede deel van wordt gereden. Door de problemen duikelt Roma in het klassement, waar hij juist weer op de weg terug was.

Zo wist de Borgwardcoureur in de etappe van dinsdag een groot deel in de top 10 te rijden en uiteindelijk binnen een minuut van plek 9 de Borgward als 13e over de etappefinish te brengen. Ook in de etappe van dinsdag had Roma problemen met de versnellingsbak en moest hij de 3e versnelling vermijden. Het team heeft voor de tiende etappe de versnellingsbak vervangen.