Elserike machtig op dam-, schaak- en sjoeltoernooi

Vanmiddag werd door de Schoolsportcommissie het jaarlijkse dam-, schaak- en sjoeltoernooi georganiseerd voor leerlingen van de Markelose basisscholen. Dit jaar trad basisschool de Welp op als gastvrouw en zette vanmiddag dan ook haar deuren wijd open en realiseerde zich dat dit waarschijnlijk de laatste maal was dat dit toernooi op deze locatie zou worden gespeeld. Opvallend was dat de buurtscholen zeer goed vertegenwoordigd waren. Een van deze scholen was zelfs voor 100% aanwezig. Fanatiek werd er gestreden om tafelwinnaar te worden. Aan het eind van de middag werd Elserike gekroond tot sportiefste, Markelose school gezien het aantal tafelwinnaars en het aantal bijbehorende medailles die met trots mee werden genomen naar Elsen. 

Bij het dammen waren de volgende leerlingen tafelkampioen;
Sep Jaarsma (de Welp)
Bjarte Beldman (Elserike)
Minthèl Bomans (Elserike)
Caitlyn Boelaarts (Stokkum)
Morris Moes (Elserike)
Michèle van Slooten (de Zwaluw)
Jet Remmers (Elserike)
Janolijn Kiers (Elserike)

Deze tafelkampioenen streden tegen elkaar om het kampioenschap van Markelo. Uiteindelijk was het Morris Moes (Elserike) die als winnaar uit de bus kwam.

Bij het schaken was er dit jaar maar één tafel. Nadat iedereen een keer tegen elkaar had gespeeld, werden ook hier de prijzen verdeeld:
1 Bram Timmer (de Welp)
2 Pim Oude Luttikhuis (Stokkum)
3 Sieb van Gelder (Elserike)

Bij het sjoelen werd gestreden op 8 sjoelbakken. De volgende kinderen werden tafelwinnaar:
Anne Laure Elkink (Elserike)
Stijn Rauwers (Elserike)
Siem Hoevink (Elserike)
Liese Schut (Elserike)
Hessel de With (de Welp)
Roos Woudenberg (Elserike)
Letteke Elbrink ( Elserike)
Nick Woestenenk (Stokkum)

Met deze tafelwinnaars werd door middel van een afvalrace de sjoelkampioen van Markelo bepaald. Deze eer werd opgeëist door Stijn Rauwers (Elserike).