Inloopdagen Kinderopvang Hof van Twente

Kinderopvang Hof van Twente is een van de toekomstige gebruikers van in aanbouw zijnde Kindcentrum Markelo naast basisscholen De Welp en De Zwaluw. Om ouders kennis te laten maken met de kinderopvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar kun je dinsdagochtend 28 januari bij De Zwaluw en woensdagochtend 29 januari bij De Welp een kijkje komen nemen. Op de inloopdagen vertellen je de vaste leidsters Margot, Joke, Willy, Miranda en Merijn tussen 9.00 en 11.00 uur graag meer over de kinderopvang en de overgang naar het Kindcentrum Markelo. “Hier gaan we ons, hand in hand met het onderwijs, richten op de opvang en ontwikkeling van kinderen van 0 tot 13 jaar. Een nieuw kindcentrum mee te mogen helpen opbouwen en vorm te geven is toch fantastisch om mee te mogen maken. En wat wordt het prachtig. De doorgaande leerlijn met het onderwijs, een pand voorzien van alle nieuwste ‘groene’ technieken, in combinatie met knusse opvang in een huiselijke sfeer. Dat vind ik erg fijn en belangrijk. Want dan weet je dat je de kinderen volop de persoonlijke aandacht kunt geven die ze nodig hebben en verdienen’, aldus Margot.

De komende weken staat bij Kinderopvang Hof van Twente voorlezen centraal. Voorlezen aan kinderen is ontzettend belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel van het kind en bezorgt tevens veel plezier. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn de Nationale voorleesdagen georganiseerd van 22 januari tot 1 februari. Deze dagen hebben als doel om voorlezen te bevorderen en bewustwording te creëren voor het belang hiervan. ‘Moppereend’ is gekozen tot het prentenboek van het jaar en deze wordt dus vanaf vandaag volop voorgelezen bij de Kinderopvang Hof van Twente. Niet alleen voorlezen hoort tot de activiteiten maar ook wordt er gezongen, gedanst en geknutseld. Ook organiseert de opvang een voorleesontbijt bij de kindcentra’s met lekkere en gezonde dingen op tafel. Tijdens deze ontbijtjes zijn vaders, moeders, opa’s en oma’s welkom om voor te lezen maar ook lokale ‘helden’ zoals een brandweerman nodigen wij hiervoor van harte uit.