Kringloop Martinuskerk opent aan Pastoriepad

Op donderdag 16 januari om 9.30 uur wordt in de voormalige witgoedwinkel van Beverdam gelegen aan het Pastoriepad, de kringloopwinkel ‘Kringloop Martinuskerk’ geopend. Zoals de meeste Markeloërs wel weten wordt er elk jaar in september een fancy fair gehouden op het Kerkplein. Het hele jaar door worden hiervoor spullen gebracht of gehaald door vrijwilligers. Aangezien Markelo nog geen kringloopwinkel kende, heeft de fancy-faircommissie van de Martinuskerk besloten om deze op te richten onder de naam: ‘Kringloop Martinuskerk’.

De opening van deze kringloopwinkel aan de rand van het Kaasplein past in het duurzame beleid van de Martinuskerk. Naast 60 zonnepanelen op de Martinushof en ledverlichting in de kerk maakt dit initiatief voor hergebruik van goederen deel uit van hun visie om een ‘Groene Kerk’ te willen zijn. De opbrengst van de winkel komt geheel ten goede aan het onderhoud en behoud van de Martinuskerk en wordt niet gebruikt voor andere activiteiten van de kerkgemeenschap.

De kringloopwinkel is iedere donderdagmorgen van 9.30 tot 12.30 uur maar ook iedere zaterdagmorgen van 9.30 tot 13.00 uur geopend. “Kom ook gezellig even langs voor een kopje koffie, thee of een praatje …. of meld u aan als vrijwilliger. Iedereen is van harte welkom”, aldus de fancy-faircommissie.