Pech voor Ricardo Porém

De naam van Ricardo Porém is na de etappe van gisteren verdwenen uit het autoklassement van de Dakar Rally 2020. De Portugees kreeg na iets meer dan de helft van de etappe problemen met de Borgward. De snelle assistentie van Wevers Sport probeerde de equipe naar het eind van de etappe op sleeptouw te nemen, maar moest besluit om de auto uit de etappe van vandaag te halen. Het betekent niet het einde voor de Borgwardrijder. Hij mag opnieuw van start gaan in de Dakar Experience, echter staat hij hierdoor niet met in het algemeen klassement. Het team van Wevers Sport probeert de schade aan de auto te herstellen, zodat hij of vandaag of zondag weer van start kan gaan. Nani Roma had in de etappe van gisteren meer geluk dan in die van woensdag. Hij kwam net buiten de top 10 op een 13e plek binnen. In het autoklassement steeg hij hierdoor 11 plekken van 44 naar 33.

Roma was zelf blij met het resultaat. “Vandaag was veel beter dan gisteren. We reden een goede etappe. Aan het eind moesten we het brandstofverbruik in de gaten houden, dus werd ik iets voorzichtiger. Maar de Borgward BX7 EVO werkte goed vandaag. Na een lastige dag gisteren hebben we een aantal wijzigingen aan de auto gemaakt en die werkten heel goed. We maken ons nu op voor de morgen, wederom een lange en lastige etappe. We blijven proberen en verbeteren”, aldus Roma na afloop in het bivak gisteren.