Voorzichtige Dakarstart Roma en Porém

Foto: MCH Photo

Het Borgward Rally Team is de Dakar Rally 2020 voorzichtig van start gegaan. Beide coureurs van het door Wevers Sport gerunde team hebben geen risico’s genomen met nog vele etappes in het vooruitzicht. Nani Roma wist uiteindelijk op ruim 28 minuten van dagwinnaar Vaidotas Zala als 16e binnen te komen. Ricardo Porém kwam als 23e binnen op ruim 39 minuten. “We hadden een voorzichtige dag. Het begin van de etappe was best moeilijk, maar daarna begonnen we ons goed te voelen en kregen we vertrouwen. We zijn een paar minuten verloren op zoek naar een waypoint. Geen perfecte dag, maar ook geen slechte dag. We zijn blij met de Borgward BX7 EVO en kijken uit naar morgen!” aldus Roma na afloop. De tweede etappe van morgen gaat van Al Wajh naar Neom over een route van 367 kilometer.

Naast Roma was ook Porém tevreden over de eerste etappe en de Borgward: “We hebben een voorzichtige aanpak gevolgd. De navigatie en het vinden van de waypoints was lastig. We zijn blijf met de Borgward BX7 EVO en hadden geen technische problemen.”

Foto: MCH Photo