Dakar voor Wevers Sport van start

Foto: MCH Photo

Het door Wevers Sport gerunde Borgward Dakar Rally Team staat te popelen om over enkele uren te kunnen starten in de eerste etappe van Dakar Rally 2020. De rally wordt na jaren in Afrika en Zuid-Amerika dit jaar voor het eerst in Saudi-Arabië verreden. De eerste etappe gaat van Djedda naar Al Wajh is een proef van 316 kilometer en een verbindingsroute van 433 km. Met Nani Roma en Ricardo Porém heeft het Markelose Wevers Sport twee coureurs achter het stuur van de Borgward BX7 EVO’s die voor de overwinning willen gaan. De keuze van Nani Roma voor Borgward wordt door een aantal sportmedia als een gok gezien. Aan de andere wordt er dankzij de Spaanse oud-winnaar van Dakar vanaf dag serieus gekeken naar het team en worden ze in één adem genoemd met gerenommeerde Dakar teams van Toyota en X-raid Mini.

Nani Roma voor de camera van RTL7, foto: MCH Photo

Voor het Markelose Wevers Sport betekent 2020 de derde deelname aan Dakar met het Borgward Rally Team. In 2018 en 2019 kroop Erik Wevers zelf achter het stuur van de Borgward. Dit jaar is met de Spanjaard Roma en de Portugees Porém voor twee nieuwe rijders gekozen. De resultaten in de voorbereidingen waren goed met een stabiele zesde plek in Marokko en een tweede plek voor Roma in de Baja Portalegre. Sinds de komst van Roma in september is de auto nog verder ontwikkeld om mee te kunnen strijden met de topteams. “Het is voor ons een noodzakelijke factor om niet nerveus te worden”, aldus Roma die niet kan wachten om de strijd aan te gaan voor het Borgward Rally Team.