Harry Scholten trapt af -update-

Harry Scholten, wethouder van gemeente Hof van Twente heeft vanmorgen met een ferme trap tegen de bal, de aftrap verricht van de 2e editie van het snerttoernooi Walking Football in de Markelose soccerhal op het sportcomplex van Sportclub Markelo aan de Endemansdijk.
Het is alweer drie jaar geleden dat op initiatief van Bertus Bloemendal een Walking Football afdeling voor 60 plussers werd opgericht bij Sportclub Markelo. Vorig jaar vond een eerste weliswaar erg geslaagde eerste editie plaats van het regionaal OldStars Walkig Football Snert toernooi dat een 2e editie niet kon uitblijven. In een speciaal zwart-wit shirt verrichtte Scholten de aftrap van het toernooi waarbij hij het belang van bewegen nog eens benadrukte.  Acht teams strijden vandaag om de eer. Rond 15.00 uur vanmiddag is het winnende team van de 2e editie van het snerttoernooi Walking Football bekend. 

Walking Football is landelijk erg populair en kan zich verheugen op een sterke groei. Het spel is niet gericht op prestatie, maar juist op het sociale contact, de gezelligheid en beweging om fit te blijven. Dit is volgens Bertus Bloemendal in Markelo ook echt de hoofdzaak. Meerdere groepen waaronder zelfs een flink aantal dames spelen wekelijks op kunstgras in de soccerhal op de maandagavond of op donderdagmorgen. Voor wie er kennis wil maken met deze nieuwe sport, kan contact opnemen per mail.

Update 15.47 uur – De uitslag is bekend. In de finale ontmoette FC Twente PEC Zwolle. Deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel van 3-3. Na verlenging was het FC Twente die aan het langste eind trok en het toernooi naar zich toe wist te trekken.
1e prijs FC Twente
2e prijs PEC Zwolle
3e prijs Twenterand
4e prijs Markelo 1