Uitgelicht: Ziggers ICT

Met zijn voorliefde voor computers en zijn vastberadenheid om mensen hierbij te helpen, startte Jamie Ziggers een jaar geleden zijn eigen bedrijf ‘Ziggers ICT’. Wanneer we bij Jamie binnen lopen worden we enthousiast ontvangen en wordt meteen duidelijk waar het hier allemaal om draait. Computers, laptops, telefoons en tablets repareren is waar Jamie zich voornamelijk dagelijks mee bezig houdt.

19 jaar jong was Jamie toen hij zijn eigen bedrijf Ziggers ICT startte in augustus 2018. Naar eigen zeggen is dit jonge ondernemerschap vooral een voordeel. “Ik ben jong, ik groei op met de producten, die ik repareer en ik woon nog thuis”. Dit vertaalt zich naar minder risico’s omdat hij nog geen verantwoordelijkheid draagt voor een hypotheek en andere vaste lasten. Opa Ziggers hield zich altijd al bezig met het helpen van mensen met hun computer problemen en eigenlijk is hier de voorliefde voor het vak ontstaan. Jamie vertelt ons dat het hem echt met de paplepel is ingegoten en dan voornamelijk het servicedeel. Ziggers senior heeft Jamie goed geholpen bij de opstart van het bedrijf en nu nog, is zijn kennis en kunde onmisbaar als helpende hand. Opa is geen medewerker maar wel een trotse deelgenoot en daardoor heeft het bedrijf al een mooi klantenbestand weten op te bouwen. Nu een jaar later viert Jamie de eerste verjaardag van Ziggers ICT met een nieuwe website: www.ziggersict.nl gemaakt door plaatsgenoot Joy Ridha van SmitPro.

Ziggers ICT is vanuit huis begonnen maar omdat er geen computerwinkel in Markelo was besloot Jamie op zoek te gaan naar een bedrijfsruimte. Al vrij snel ontstond het contact met Marcel Driezes, er waren mogelijkheden om boven de winkel zijn eigen bedrijf te vestigen maar in verband met geluidsoverlast hebben de heren besloten om beneden te starten. Dit bevalt Jamie heel erg goed want daardoor ligt de drempel voor zijn klanten heel laag. Ziggers ICT ontvangt momenteel voornamelijk particuliere en zakelijke klanten uit en rondom Markelo maar hij ziet hierin al wel een groei door enkele grote zakelijke afnemers uit bijvoorbeeld Hengelo. Jamie komt ook bij bedrijven langs om persoonlijk advies te geven en lost ter plekke, maar ook op afstand problemen op.

Opvallend is dat Jamie geen opleiding heeft gevolgd voor zijn ICT diensten, maar dit vindt hij zelf ook niet perse nodig. “De branche waarin ik werk verandert elke dag op het gebied van de nieuwste gadgets tot software. De mogelijkheden zijn eindeloos en we zijn ook echt nog niet op de top van ons kunnen. Over 5 jaar ziet de wereld er heel anders uit want dan zijn er weer allemaal nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden”, vertelt Jamie. Daarom kijkt Jamie elke dag veel video’s en leidt zichzelf dagelijks op door veel informatie te vergaren via het internet.

Jamie bouwt zelf alle computers door alle losse onderdelen te bestellen, en deze per klant op maat te maken. Iedereen gebruikt zijn computer namelijk met een ander doel. Prijstechnisch is dit vaak erg interessant want dit scheelt nogal in de kosten, zeker op zakelijk vlak is dit echt een aanrader. Gepast advies is waar het bij Ziggers ICT om gaat, dit is waar de mensen om vragen en naar op zoek zijn weet Jamie. Klanten trekken voornamelijk aan de bel wanneer de computers langzaam worden, niet meer opstarten, wanneer er iets stuk is en voor het vervangen van schermpjes van bijvoorbeeld telefoons. “Ik ben er om mensen te adviseren en te ondersteunen in bijvoorbeeld het declareren van de kosten maar het mooiste van mijn dag is, wanneer iemand met een glimlach de deur uit gaat”. De technologieën van vandaag de dag vergen veel van de apparaten en mensen worden gedwongen om steeds nieuwe apparaten te kopen. Jamie:“Service is dus alles”!

Hier ligt volgens Jamie dan ook de toekomst van Ziggers ICT, het is van groot belang dat hij zichzelf kan blijven ontwikkelen. Klanten kloppen bij hem aan voor telkens iets anders en daarom is geen dag hetzelfde, dit zal in de aankomende jaren alleen nog maar meer worden. Door heel Nederland bedrijven opzetten met een goede service en repairability is waar Jamie van droomt. Aan ambitie dus geen gebrek bij deze jonge Markelose ondernemer.