Fanfare brengt kerstgevoel naar Martinuskerk

Vanavond stond in de Martinuskerk de traditionele Volkskerstzang op het programma. Tijdens deze jaarlijkse kerstavond wordt er samen gezongen en geluisterd naar een koor of muzikanten uit Markelo. Met de zangeressen Maaike en Anouk Schottink en Sanne Klein Horsman die werden begeleid door Wim Schottink op trompet en klanken van Muziekvereniging De Fanfare onder leiding van dirigent Frank Uuldriks werd er ook vanavond weer volop meegezongen. Voor binnenkomst werden de bezoekers muzikaal welkom geheten door het koperensemble van de Fanfare. Organist Gerrolt Droogsma zorgde voor de herkenbare klanken uit het Hauptorgel. Tussen het muzikale programma door stond dominee Deodaat van der Boon stil bij een ervaring uit het verleden en behulpzaamheid en droeg mevrouw Nijkamp-Hakkert in de volle Martinuskerk een gedicht voor. De Volkskerstzang werd afgesloten door Gerda Vedders die zo enthousiast de Fanfare en de solisten bedankte dat deze niet konden weigeren een toegift te geven toen ze hier om vroeg. Dit werd gedaan door het Hallelujah nog eens te laten horen.