Puntendeling voor SC Markelo

Sportclub Markelo heeft vandaag zijn laatste competitiewedstrijd van 2019 met 1-1 gelijk gespeeld op bezoek bij Neede. Sportclub Markelo liep al vroeg in de wedstrijd achter de feiten aan. Na 8 minuten spelen kwam de bal ongelukkig op de hand van Jordie Vagevuur waarna de scheidsrechter besloot Neede een strafschop toe te kennen. Deze werd vervolgens feilloos benut. Na een moeizaam eerst kwartier kwamen de Markeloërs beter in de wedstrijd. Na twintig minuten spelen was het eerste wapenfeit voor Roland Stege, maar zijn inzet belandde in het zijnet. Ook Neede werd gevaarlijk maar Jordie Vagevuur wist goed de bal van de lijn te halen en daarmee de 2-0 te voorkomen. Na een halfuur spelen werd het aandringen van Sportclub Markelo beloond. Een voorzet op maat van Martijn Rensen werd knap tegendraads binnen gekopt door Steven Bloemen. Na de gelijkmaker had Sportclub Markelo direct de kans op de 1-2, maar de inzet van Kuijpers werd van richting veranderd en verdween daardoor naast de goal.

Na rust was er bar weinig te beleven op sportpark ‘t Haantje in Neede. Beide ploegen probeerden het wel maar het spel was matig aan beide kanten en tot noemenswaardige kansen kwamen beide ploegen niet. De ploeg van trainer Rutger Kats heeft nu winterstop. Op 26 januari van het nieuwe kalenderjaar staat de eerst volgende wedstrijd op het programma, uit bij Reünie in Borculo.