Magisch Markelo en Kerstkroam trekken veel bezoekers

Droog en lekker warm waren vanavond veel gehoorde kreten op de Kerstkroam bij De Kroon waar veel publiek langs de kraampjes schoof en genoot van dans en theater. Dansschool eMotions verzorgde verdeeld over de avond driemaal een show van 35 minuten waarin de dansers het verhaal over Scrooge op een mooie wijze kracht wisten bij te zetten. Het publiek genoot. En hoewel het bij de kramen ten tijde van de show rustig was werden de kramen voor en na de show goed bezocht. De kramen boden ruimte aan een mooi assortiment kerst- en cadeauartikelen van veel verschillende ondernemers, die zowel op de beneden- als ook op de bovenverdieping stands hadden ingericht. 

Voor de lampionoptocht werd gekozen voor een alternatieve route vanwege de regenbuien en harde windvlagen. Het maakte het plezier er bij de kinderen niet minder om. Vol enthousiasme liep men in optocht via de kortste weg naar de Martinuskerk die speciaal voor Magisch Markelo haar deuren wijd open had gezet. De Sneeuwkoningin en de IJsprinsessen hadden gelukkig de lichtjes van de lampionnen opgemerkt en kwamen op het geroep van de kinderen af en sloten aan bij de feeën. Met een nieuw verhaal en een aantal liedjes gezongen door het Jeugdkoor Markelo wist Magisch Markelo voor de kinderen toch een mooi evenement neer te zetten. Na afloop werd dankbaar gebruik gemaakt van de mogelijkheid tot het ophangen van wensen in de enorme kerstboom die tijdens deze decembermaand een prachtige plek in de kerk inneemt.