Kerstmarkt op Elserike

Eens in de twee jaar organiseert Openbare Daltonschool Elserike een kerstmarkt op de school. Dit jaar is het weer zover en zijn de ouderraad, leerlingen, leerkrachten en veel andere vrijwilligers al weer enige tijd druk bezig met de voorbereidingen. Het belooft weer een waar kerstfeest te worden voor jong en oud. Maandagavond 16 december is er zowel in de school als buiten op het sfeervol ingerichte schoolplein tussen 18.00 en 21.00 uur van alles te doen, te zien en te beleven. Niet alleen zijn er kerstspullen gemaakt door de leerlingen te koop, ook zijn er kraampjes van de ouderraad en ondernemers uit de regio. Tijdens de markt is er ook een verloting met prijzen die onder meer beschikbaar zijn gesteld door Markelose ondernemers.

Vooraf thuis eten is volgens de organisatie niet nodig: “Gezien de vele eetkraampjes kunt u het eten thuis gerust overslaan. Er wordt live gekookt op het plein: zo zijn er oliebollen van bakker Jansen, suikerspinnen, hamburgers, pulled porc, gerookte zalm en gerookte paling. Uiteraard is er ook warme chocolademelk, glühwein en andere drankjes te koop.” Op het schoolplein zal er live muziek te horen zijn van de ‘Band zonder zanger’.