Midwinterwandeling rondom Markelo

De traditionele Midwinterwandeling op de tweede zondag in december van de Folkloristische Vereeeniging Markelo start dit jaar vanuit de dorpskern van Markelo en loopt over de flanken van de Markeloseberg en de Kattenberg. De ongeveer 7 kilometer tellende basisroute kan worden uitgebreid met 1 of 2 lussen van ongeveer 3,5 en 6 kilometer. Langs de basisroute zijn diverse stops waar ook een sanitaire voorziening aanwezig is en kunnen deelnemers genieten van optredens van de Ossenhoornblazers Markelo, de kindergroep van de Boerendansers, het Boerendanserskoor en sketches van de Rederijkerskamer Bilderdijk.

De start van de wandeling is dit jaar op het plein voor Grand Cafe de Kroon. Tussen 10.30 en 14.00 uur kan men zich aanstaande zondag inschrijven en voor 4 euro per persoon inclusief een meutborrel meelopen met de Midwinterwandeling. Kinderen tot 12 jaar lopen gratis mee. Na afloop zijn binnen bij Grand Cafe de Kroon de klanken van De Polkaman te horen en kunnen daar ook de overtollige munten worden besteed.