Dames 1 boekt eerste overwinning

Het dames elftal van Sportclub Markelo heeft vandaag haar eerste overwinning van het seizoen geboekt. EMOS uit Enschede werd aan de zegekar gebonden en met 2-0 verslagen. Door de overwinning behouden de dames de aansluiting met de middenmoot. In de beginfase van de wedstrijd werd Sportclub Markelo nog teruggedrongen door EMOS, maar echt gevaarlijk werd de bezoekende ploeg niet. Na ruim een kwartier spelen was het Sportclub Markelo dat de leiding in de wedstrijd nam. Een fout van de keeper van EMOS werd afgestraft door Sandra Stokreef, zij schoot met overtuiging de 1-0 tegen de touwen. Vervolgens kreeg EMOS kansen om op gelijke hoogte te komen, kort voor rust werd zelfs nog een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Een eerste helft waarin genoeg gebeurde maar het slechts 1-0 stond met rust.

In de tweede helft golfde het spelbeeld ook op- en neer en was het wachten op een doelpunt. In de 70e minuut werd een harde overtreding op Anne Oplaat bestraft met een vrije trap. Sandra Stokreef wist deze vervolgens vakkundig achter de keeper van EMOS te schieten en daarmee de thuisploeg op een comfortabele 2-0 voorsprong te zetten. In de slotfase van de wedstrijd kwam de overwinning niet meer in gevaar, mede door de enkele goede reddingen van de sterk keepende Sophie Boogaard. Zodoende werd de eerste overwinning van het seizoen over de streep getrokken. Dit is tevens ook de laatste thuisoverwinning voor Dames 1 van de jaargang 2019. De dames spelen namelijk nog drie uitwedstrijden voor de winterstop. Op Zondag 2 februari staat de eerste thuiswedstrijd weer op het programma, tegenstander is dan Tubantia uit Hengelo.