College op werkbezoek in Markelo

Het college van burgemeester en wethouders heeft vanmiddag in het teken van de ‘Dag van de Ondernemer’ een werkbezoek afgelegd aan twee agrarische bedrijven in Markelo. Na een hartelijke ontvangst en een enthousiaste inleiding door Henk en Alina Udink werden hier op het Melkveebedrijf Udink, de overalls en laarzen aangetrokken. In de melkput werd uitleg gegeven maar het duurde niet lang of het geleerde werd in praktijk gebracht. Het college liet zien de handen uit de mouwen te willen steken en assisteerde naar eer en geweten bij het melken van de koeien. Met een rondleiding over het bedrijf werd een kijkje genomen bij de melktank, de jongvee stal en zelfs de kraamkamer. Toeval of niet; trots stond een koe haar kalfje dat net het levenslicht had gezien, af te likken. Alina: “Dit vaarskalfje wordt vernoemd naar de burgemeester van de gemeente Hof van Twente en zal de naam Ellen gaan dragen”.

Aan de Larenseweg bij de familie Leunk werd een tweede bedrijfsbezoek gebracht. Ook hier nam het college ruim de tijd om in gesprek te gaan met Henk en Janet Leunk en kreeg het college een informatief kijkje bij de melkrobot en de jongveestal van het boerenbedrijf. Doordat de grond van het bedrijf ook aan de andere kant van de Hogedijk is gelegen is hier in nauwe samenwerking met de gemeente een koeienoversteekplaats gerealiseerd. Niet helemaal zonder slag of stoot maar uiteindelijk was het traject erg gemakkelijk waaruit Bart Greven concludeerde dat het goed is om minder mail te sturen en meer koffie met elkaar te drinken waarmee hij bedoelde dat men beter met elkaar in gesprek kan gaan waardoor een traject sneller kan verlopen. Wethouder Wim Meulenkamp onthulde samen met Janet en Henk het verkeersbord dat bij deze eerste koeienoversteekplaats in de Hof van Twente is geplaatst om verkeersdeelnemers te attenderen op de oversteekplaats. Met zelfsluitende hekken aan de zijkant kunnen bijvoorbeeld ruiters de oversteekplaats zonder moeite passeren.

De pinken namen deze zomer voor het eerst een kijkje aan de overkant van de weg door gebruik te maken van de koeienoversteekplaats aan de Hogedijk.