Markeloërs in enduro Portugal

Henri Sanderman rijdt op dit moment mee in een zesdaagse enduro in Portugal. Op zijn KTM rijdt hij zes dagen lang, per dag een route van 150 km. Henri zit in het team van Team Netherlands, welke is opgestart door Wilco Bruijn. Wilco begeleidt het team samen met zijn vrouw Monique dit jaar voor de vijfde maal. Het totale team bestaat uit 120 rijders en helpers uit heel Nederland maar het totale deelnemersveld van deze enduro, behelst 600 rijders en helpers uit heel de wereld.

Na een nacht van regen en veel wind reden de eerste Enduro rijders om maandagmorgen 07.00 uur weg. Sanderman rijdt mee in de categorie C3 met nummer 585. De tocht is zwaar, waar normaal zand ligt, rijden de mannen nu over een soort poeder waardoor veel problemen in de filters en motors ontstaan. Dag twee is een stoffige en zware dag, er kwamen meer stenen boven in verband met de harde wind. Henri Sanderman is gisteren gestopt omdat zijn voorligger zijn motor terug liet komen op een helling. Deze motor kwam bij Henri in zijn gezicht en op zijn handen, waardoor hij de motor niet langer kon vasthouden en daardoor noodgedwongen moest stoppen. Maar net als gisteren heeft Henri ook vandaag gewoon weer mee gereden voor het ISDE Team Netherlands.

Naast deze Markeloërs zijn ook Rendo Boersma, AJ Nijland en J. Lüth in Portugal. Zij komen uit in de vintage klasse. Vandaag was het de bedoeling dat de heren starten met een acceleratie proef maar deze is vandaag gecanceld door omstandigheden in de route van ISDE 6 daagse enduro. Het trio rijdt met twee motoren uit het haar 1981 en het tweede exemplaar is van 1986.