Wie bakt lekkerste Maarkelse Kruidkoek?

‘Gewoon met elkaar’; is het motto dat de Coöperatie MarkeLokaal nastreeft in aanloop naar een zelfvoorzienende lokale economie. Samenwerken op basis van wederkerigheid om eerlijke producten van lokale bodem te telen, te verwerken en te gebruiken. Op akkers die door Markelose grondeigenaren beschikbaar zijn gesteld verbouwt MarkeLokaal elk jaar diverse granen en gewassen. De opbrengst van dit jaar was erg goed. Nadat het graan is gemalen bij de Molen van Buursink wordt er van het meel bijvoorbeeld door Echte Bakker Meinders brood en roggebrood gebakken maar zijn er ook verschillende pasta’s gemaakt van het spelt- en roggegraan afkomstig van de Markelose akkers. Deze MarkeLokaal Pasta producten zijn verkrijgbaar bij Plus Blankhorst. Maar er is meer! Bij Bistro de Tasca is het Markelose roggemeel verkrijgbaar. MarkeLokaal daagt de Markeloërs uit om de lekkerste Maarkelse Kruidkoek te maken van het Markelose roggemeel. Natuurlijk zetten we hier iets tegenover; naast de eer gaat de thuisbakker van de lekkerste Maarkelse Kruidkoek aan de haal met de Maarkelse Kruidkoek Bokaal. Het recept van deze kruidkoek wordt vervolgens gebruikt voor de echte Maarkelse Kruidkoek van MarkeLokaal. De beoordeling van de ingezonden kruidkoeken zal verzorgd worden door de landbewerkers van MarkeLokaal. Wil je mee doen en kans maken op de Maarkelse Kruidkoek Bokaal schrijf je dan vooraf in door een mail te sturen aan info@markelokaal.nl