Leraren Markelose scholen staken morgen

Ondanks de toezegging van het kabinet voor extra geld voor het onderwijs staken woensdag 6 november veel leraren van de basisscholen en het voortgezet onderwijs. Ook de leerkrachten van de Markelose basisscholen leggen het werk woensdag neer voor een bredere investering in het onderwijs. Veel scholen sluiten zelfs helemaal de deuren die dag. Op Basisschool de Welp wordt woensdagochtend wel onderwijs gegeven. Al staan er met 6 ouders geen gekwalificeerde leerkrachten voor de klas. De Welp heeft hier voor gekozen omdat de overheid heeft aangegeven dat ouders in geval van nood voor de klas mogen staan. “Deze maatregel vind ik verschrikkelijk, ik moet er niet aan denken voor onze welpen en bovendien vind ik het een ontkenning van de professionaliteit van ons beroep. Hoe serieus nemen we het onderwijs(personeel) dan nog? Je geeft toch ook geen akkoord voor behandeling als een willekeurige cliënt jouw tandarts vervangt voor een dagje?!”, aldus directeur Michèle Kraal van De Welp.