Knappe zege SC Markelo

Sportclub Markelo heeft vanmiddag een belangrijke en zwaar bevochten overwinning geboekt op UDI. De uitploeg begon scherp aan de wedstrijd en liet vanaf minuut één zien dat ze voor 3 punten kwamen. Dit resulteerde in een vroege voorsprong. Na 12 minuten was het Steven Bloemen die uit een hoekschop de bal tegen de touwen kopte. UDI had vervolgens voornamelijk veel de bal, maar wist niet door de Markelose defensie te komen. Er was één noemenswaardig moment voor de goal van Sportclub Markelo maar die werd goed gekeerd door doelman Ruben Olminkhof. Verder waren de betere mogelijkheden in de eerste helft voor de zwart-witten maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft.

In de tweede helft ontpopte de wedstrijd zich tot een heus voetbalgevecht waarbij beide ploegen vol voor de overwinning speelden. Direct na rust had Roland Stege de kans op 0-2, maar zijn inzet werd gepareerd door de doelman van UDI. De thuisploeg kwam in de 63e minuut op gelijke hoogte. Een voorzet van UDI kwam ongelukkig op de knie van Lars Brinckate waardoor de bal in het doel belandde. Niet veel later kreeg Sportclub Markelo voldoende mogelijkheden op weer op voorsprong te komen, met kansen voor Kuijpers en Bloemen. Sportclub Markelo bleef spelen voor de overwinning en dat werd uiteindelijk ook beloond. Tien minuten voor tijd legde Kuijpers de bal perfect neer voor Slotman die de 1-2 binnen schoot. In de slotfase bleven de zwart-witten knokken voor elke meter en wist zodoende de 1-2 zege over de streep te trekken. Een knappe en verdiende overwinning voor de ploeg van trainer Rutger Kats. Aanstaande dinsdag speelt Sportclub Markelo voor de Tukker-Cup uit tegen AVC Heracles.