Lezing Nieuwe Hollandse Waterlinie

Op de komende afdelingsavond van de Vrouwen van Nu bij Dieka van de Kruusweg op maandag 11 november is Kees Schipper uitgenodigd om een lezing te verzorgen over De Nieuwe Hollandse Waterlinie. Nederland is vaak in gevecht met het water. Soms gaat het mis en gaat het water over de dijken. Dat het water ook gebruikt is voor landsverdediging is minder bekend. De Romeinen gebruikten hiervoor de Rijn al. In de tijd van Prins Maurits is de Oude Hollandse Waterlinie aangelegd, later werd in de tijd van Napoleon de Nieuwe Hollandse Waterlinie aangelegd. Een verdedigingswerk met historische waarde welke kans maakt op een plek op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Kees Schipper zal de aanwezigen tijdens de lezing meenemen naar het verhaal van het water, water ter verdediging. Schipper is een ervaren gids en heeft veel ervaring met het geven van lezingen over de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De avond begint om 19.45 uur. Leden kunnen de lezing bijwonen voor 5 euro, niet leden betalen 7,50 euro entreegeld. Dit is inclusief een kop koffie of thee en een pauzedrankje.