Ondernemers willen bedrijventerrein Holterweg

Ongeveer 15 van de 20 ondernemers die gisteravond aanwezig waren bij Cafe Vennebekken zijn op korte of langere termijn op zoek naar een nieuwe locatie voor hun bedrijf. De avond werd gehouden op initiatief van Ondernemend Markelo en was bedoeld om de behoefte van ondernemers te inventariseren. Voor de langere termijn bleken de ondernemers het al snel eens en zou een nieuw bedrijventerrein aan de Holterweg nabij de A1 voor zowel bedrijven als ook woningbouwontwikkeling in Markelo een uitkomst zijn. Volgens Bart Greven, die namens de gemeente Hof van Twente aanwezig was, is een nieuw bedrijventerrein op korte termijn niet te realiseren. Op het terrein nabij de Spelleweg achter Sjouke Dijkstra en het terrein aansluitend aan het industrieterrein aan de haven zou realisatie van een of meerdere nieuwe bedrijfspanden binnen enkele jaren wel haalbaar moeten zijn.

Deze locaties zouden mogelijk in beeld kunnen komen bij voldoende interesse in een bedrijfsverzamelgebouw. Ook de gemeentewerf aan de Endemansdijk werd genoemd als potentiële locatie. Volgens Bart Greven is die locatie echter minder kansrijk dan de andere twee. Het werd vanavond duidelijk dat 15 ondernemers samen interesse hebben om ruim 5.000 m2 aan bedrijfspanden nieuw te bouwen. De meeste ondernemers gaven daarbij niet de voorkeur om een pand te huren, maar om zelf een pand te kopen.

In de zaal zaten ook een aantal ondernemers die zelf nog leegstaande bedrijfspanden te huur of te koop aanboden. Dit werd door aanwezigen voor de korte termijn nog wel als optie gezien. Voorzitter Jan Thale Haandrikman van Ondernemend Markelo alsook een aantal ondernemers waarschuwden gisteravond de aanwezigen wel om niet alleen te kijken naar de korte termijn, maar ook naar de situatie die voor Markelo op langere termijn het beste zou zijn. Een toekomstscenario met een nieuw bedrijventerrein nabij de autosnelweg A1, waarbij ook bestaande bedrijven verplaatst zouden worden en daarmee plek zouden kunnen maken voor woningbouw werd door de meeste aanwezigen omarmd.