Offroadrit gaat door zonder quads

De Vijf Heuvelen Off Road Rit staat ook dit jaar gewoon op de kalender van menig motorcrossliefhebber. Door de verwachte strengere handhaving op de vernietiging van vanggewas op maislanden waren organisaties van een aantal andere ritten genoodzaakt de rit niet door te laten gaan. In Markelo heeft de organisatie de route weliswaar flink moeten aanpassen, maar de 31e editie van de rit gaat op 3 november wel door. De 50 kilometer lange route door de buitengebieden van Markelo zal dit jaar hoofdzakelijk in bossen en op bospaden verreden worden. “Omdat het parcours erg smal is, is de route alleen geschikt voor motoren. Quads kunnen dit jaar helaas niet van start in Markelo”, meldt de organisatie vandaag op haar Facebookpagina. De organisatie hoopt dat het om een eenmalige aanpassing gaat en dat in 2020 de Vijf Heuvelen Off Road Rit onder normale omstandigheden kan worden georganiseerd. Start- en finishpunt zijn als vanouds bij Herberg de Pot waar de motoren gekeurd worden en na controle van alle papieren en betalen van het inschrijfgeld gestart kan worden tussen 10.00 en 14.00 uur.

Na 14.00 uur gaan de vrijwilligers van de Stichting Off Road Markelo direct op pad om de gehele route op te ruimen. Evenals vorig jaar biedt de organisatie de mogelijkheid om vooraf digitaal in te schrijven voor deze rit. Na inschrijving ontvangen de deelnemers een bevestiging per mail. Dit formulier geeft recht op een deelnamesticker die de rijders ontvangen bij de inschrijftafel op het terrein.