SC Markelo overklast Buurse

Voorafgaand aan het duel leken beide ploegen aan elkaar gewaagd en kon het publiek rekenen op een mooi duel. Dit kregen ze vanmiddag dan ook vanaf minuut één voorgeschoteld. Sportclub Markelo begon goed aan de wedstrijd en kreeg snel enkele mogelijkheden om de score te openen. Na tien minuten spelen was het ook al raak. Een goede actie van Jordie Vagevuur zorgde ervoor dat Roland Stege van dichtbij de 1-0 kon binnen schieten. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de 1-0 voorsprong, want in de 16e minuut was het Buurse dat hun eerste kans direct wist te verzilveren en daarmee zorgde voor de 1-1. Vier minuten later was het wéér raak voor de ploeg uit Buurse, dat vanuit een hoekschop op een 1-2 voorsprong kwam. Dit geheel tegen de verhouding in, maar de zwart-witten keken wel tegen een achterstand aan. Echt in de war raakte de ploeg van Rutger Kats niet en bleef geduldig op zoek gaan naar de gelijkmaker. Kort voor rust speelde Sportclub Markelo de verdediging van Buurse kapot en wist Kuijpers op aangeven van Stege de 2-2 binnen te schieten. Een goede eerste helft, waarin Buurse erg effectief was en beide kansen wist te verzilveren.

In de tweede helft was het Sportclub Markelo dat heer en meester was en al snel de wedstrijd in het slot wist te gooien. In de 48e minuut kopte Steven Bloemen de 3-2 raak uit een hoekschop en enkele minuten later was het weer Bloemen die attent reageerde en de 4-2 tegen de touwen schoot. Buurse had in de tweede helft niks in te brengen en wist zelfs geen kans te creëren. Zodoende kon Sportclub Markelo rustig op zoek naar meer doelpunten. In de 75e minuut was het Kuijpers die zijn tweede van de middag kon maken en kort voor tijd was het Sam Warmelink die bij zijn eerste balcontact de 6-2 op het bord wist te zetten op aangeven van Stege. Een overtuigende overwinning voor Sportclub Markelo, dat nu 12 punten heeft uit 4 wedstrijden. Volgende week gaat men op bezoek bij Hoeve Vooruit.