Melkveebedrijf Udink zet staldeur open

Een groep van 40 personen startte vanmorgen met koffie en zelfgebakken koek en cake in de stal bij de koeien aan de Brummelaarsweg aan een rondleiding die Alina en Henk Udink op hun melkveebedrijf gaven. Deze rondleiding die in het teken staat om de consument/burger te laten zien hoe er binnen het boerenbedrijf gewerkt wordt geeft daarmee de kans om te beseffen hoe de boeren elke dag opnieuw werken aan duurzaam geproduceerd, veilig en gezond voedsel. Met passie voor de dieren maar ook voor hun werk op het melkveebedrijf vertelden Alina en Henk uitgebreid over hun werkzaamheden en gaven daarbij een rondleiding door de verschillende stallen van de koeien en het jongvee. Doordat op melkveebedrijf Udink driemaal per dag wordt gemolken, kon rond half één zelfs een kijkje in en rond de melkput worden genomen.

Ondertussen waren de vrijwilligers van het ‘Eetbaar Erf’ een lunch tussen de koeien aan het voorbereiden waarbij voornamelijk producten van eigen erf werden gebruikt. Met vooraf soep, die op traditionele wijze werd warm gehouden in de hooikist genoten de deelnemers daarna van onder andere wentelteefjes, broodtaart, aardappelpuree met reeragout, salade, stoofpeertjes en aardappeltortilla. Een geweldige morgen waar de deelnemers een betere kijk kregen van het reilen en zeilen binnen het boerenbedrijf en hierin oprecht geïnteresseerd bleken. De vele vragen werden uitgebreid beantwoord waarbij de liefde voor het vak en de dieren duidelijk naar voren kwam.