Politie tagt; zet je licht aan op de fiets!

De politie Hof van Twente waarschuwt vanavond via haar Facebookpagina om de verlichting van de fiets even te controleren voordat men vanavond op pad gaat om bijvoorbeeld een avondje te gaan stappen bij Dieka. Niet alleen moet de verlichting in orde zijn, maar deze moet natuurlijk ook aan staan als je in het donker onderweg bent op de fiets. “Mochten we je tegenkomen zonder verlichting dan kan je een bekeuring verwachten”, aldus de politie. 

“Tijdens een surveillance zagen we al veel fietsers  die een deugdelijke verlichting voerden op hun tweewieler. Hier worden wij blij van”, meldde de politie eerder deze week. Zonder goede verlichting maak je 20% meer kans om betrokken te raken bij een aanrijding. Dit percentage neemt toe bij slechte weersomstandigheden. Daarom is het belangrijk zichtbaar te zijn. En niet alleen om onder een bekeuring uit te komen. De ANWB voert momenteel een fietsverlichtingsactie ‘zet je licht aan’ om fietsers te stimuleren om hun licht aan te zetten.