SC Markelo wint overtuigend

Vanavond stond het tweede duel van de Tukker-Cup op het programma. Nadat de eerste wedstrijd van het toernooi al overtuigend werd gewonnen op bezoek bij SVZW was vanavond Barbaros de tegenstander Aan de Endemansdijk. De ploeg uit Hengelo speelt dit seizoen in de 2e Klasse, een mooie test dus voor de ploeg van Rutger Kats. Na een wat afwachtend begin van de thuisploeg kwam Barbaros al na vijf minuten spelen op voorsprong. Een afstandsschot verdween van ruim 25 meter achter doelman Ruben Olminkhof. Na ongeveer 20 minuten spelen kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en wist het Barbaros verder terug te dringen. Na een half uur spelen was het Roland Stege die zijn inzet op de lat zag eindigen, maar twee minuten later was het dan wel raak. Op aangeven van Roland Stege wist Mickey Slotman beheerst de 1-1 binnen te schuiven. Vanaf dat moment voelde de thuisploeg dat er meer te halen viel.

Na de 1-1 ruststand was het tijd voor de Mickey Slotman show! Want in de 49e minuut wist Slotman de bal op aangeven van Hein Pinkert prachtig de 2-1 binnen te schieten. Een minuut later wist hij dit nog te overtreffen doordat hij op aangeven van Ton Jansen de 3-1 strak in het dak van het doel wist te schieten. En alsof dat nog niet genoeg werd Slotman drie minuten later door Sam Warmelink de diepte in gestuurd, waarna hij beheerst de bal over de doelman van Barbaros heen wist te chippen en daardoor zijn vierde treffer van de avond wist te maken. Het verzet was na een uur spelen dan ook gebroken bij Barbaros dat verder weinig in te brengen had in de tweede helft en nauwelijks kansen wist te creëren. Het slotakkoord was voor Sam Warmelink, hij mocht op aangeven van Roland Stege de 5-1 binnenschieten. Een knappe prestatie van de zwart-witten, die door de zege aan kop gaan in de Tukker-Cup. Volgende maand speelt men zijn laatste duel van de poule, dan is AVC Heracles de tegenstander. Komende zondag wacht eerst weer een competitiewedstrijd, Buurse is dan de tegenstander.