Robert Schreurs 17e tijdens Tour de Tirol

Markeloër Robert Schreurs is afgelopen weekend met een totaaltijd van 7 uur, 48 minuten en 22 seconden als 17e geeindigd in zijn categorie van het 30daagse hardloopevenement Tour de Tirol in het Oostenrijkse Söll. Zijn tijd was goed voor een 80e plaats over alle 293 gefinishte deelnemers waarbij hij ook nog eens als snelste Nederlander werd genoteerd tijdens deze wedstrijd. 

Vrijdagavond stond er een 10 kilometer wedstrijd op het programma. De route ging over asfalt en grind paden met in totaal 800 hoogte meters. Robert zette hier een tijd neer van 42min 16sec. Zaterdag volgde de Kaisermarathon met finish op de 1.900 meter hoge Hohe Salve. Het regende de hele dag, boven op de Almen had de wind vrij spel. Samen met de regen kwam de gevoelstemperatuur uit op -2 graden. De organisatie had uit voorzorg de wedstrijd ingekort en iedereen laten finishten op 34km op Hoch Söll – Hexenwasser. Robert kwam in 4u 13min 10sec binnen.Zondag stond de laatste wedstrijd op het programma. De 25km lange Pölven Trail. De route over smalle paden, kleine bruggetjes en diepe afgronden waren een heuse uitdaging voor de deelnemers. Het was klimmen en klauteren geblazen. Robert eindigde hier in een tijd van 2u 53min en 14 sec.