Wolven gespot in Stokkum

In de Veldstad in de buurtschap Stokkum zijn vanmiddag twee wolven gespot in een houtsingel parallel lopend aan de Schipbeek en in het verlengde van de Ensinkgoorsdijk. Geadviseerd wordt om schapen en ander jong vee binnen te laten.

In Nederland werd in het begin van 2015 voor het eerst in 150 jaar weer een wolf gezien. Dat was in het noorden van het land, en sindsdien zijn er ook elders in Nederland wolven gespot. In 2018 telden we hier acht eenzame wolven. Een van hen, een vrouwtje, heeft zich nu permanent gevestigd op de Veluwe. En een mannetje heeft zich bij haar gevoegd. Deze zomer werden de eerste jonge wolfjes geboren. In juni werden deze welpjes voor het eerst gespot.

In april 2018 werd de schaapskudde van Markeloër Bertus Pape onaangenaam verrast. Bertus trof een dood en een gewond schaap aan in zijn kudde aan de Hochtweg in Markelo. Uit DNA onderzoek bleek twee weken later dat hier een wolf flink had huisgehouden. De avond voordat de wolf  toesloeg in zijn kudde was het dier al gesignaleerd in de buurt. Ook zou het dier half maart op de flanken van de Dingspelerberg zijn waargenomen.