Crossweekend bij Snorrewind

Komend weekend wordt in en rondom Manege Snorrewind de jaarlijkse cross gehouden. Alle 45 ruiters die aan de start verschijnen hebben de afgelopen weken meerdere crosslessen gevolgd. In een onderlinge samengestelde wedstrijd, ook wel SGW genoemd, komen meerdere disciplines aan bod. Op zaterdagochtend 12 oktober worden er dressuurproeven gereden. Zondag 13 oktober staat een crosscountry door bos en weide op het programma. Natuurlijk aangeklede obstakels zijn ook voor het publiek vermakelijk, waarbij het springen in de waterbak één van de hoogtepunten is. Naast de crosscountry zullen de ruiters zondag ook een springparcours afleggen.

Het terrein van de manege is overzichtelijk, waarbij ook vanuit het strodorp toeschouwers van de wedstrijd kunnen genieten onder het genot van een hapje of een drankje. Het crossweekend zal volgens traditie worden afgesloten met een cabaret en jaarbeschouwing voor, door en over Snorrewinders. Ook is er een veiling, waarvan de opbrengst naar het vaste goede doel van Snorrewind, Villa Joep, gaat.