SC Markelo wint van vv Twenthe

Onder herfstachtige omstandigheden troffen Sportclub Markelo en Twenthe Goor elkaar aan de Endemansdijk. De derby kwam echter heel erg moeizaam op gang. Met name de thuisploeg speelde een erg zwakke eerste helft waarbij de bezoekers uit Goor de beste mogelijkheden kregen en zelfs de betere ploeg was. Dit kwam mede doordat Sportclub Markelo zijn eigen niveau niet haalde. Noemenswaardige kansen zijn er dan ook niet te melden. Na rust kwam de ploeg van Rutger Kats steeds beter in de wedstrijd en leek het zich ervan bewust dat men uit een ander vaatje moest tappen. Hierdoor drukte Sportclub Markelo de bezoekers steeds verder terug wat uiteindelijk na 68 minuten spelen resulteerde in de 1-0. Roland Stege werd goed gelanceerd en schoot de bal vervolgens snoeihard achter doelman Bas Zweers van Twenthe. Deze 1-0 voorsprong gaf de zwart-witten vertrouwen en vier minuten later was het Mickey Slotman die de 2-0 tegen de touwen kopte. Na een zeer matige derby was het eindgoed, algoed voor de thuisploeg en had men aan vier minuten voldoende om de wedstrijd te beslissen. Dinsdag speelt Sportclub Markelo voor de Tukker-Cup thuis tegen Barbaros, aftrap is 20.00 uur.