Nieuwe inwoners maken kennis met Hof

In een volle raadszaal van het gemeentehuis waren vanmorgen ongeveer 75 nieuwe inwoners aanwezig op de eerste inwonersdag. Ze werden welkom geheten door burgemeester Ellen Nauta en kregen informatie over hoe bijvoorbeeld de gemeente als organisatie functioneert. Ook werd er uitleg gegeven over de rol van onder meer de Dorpsraad Markelo. Het ochtendprogramma, waarvoor alle nieuwe ingeschreven inwoners in Hof van Twente na november 2018 voor waren uitgenodigd, werd gepresenteerd door Bert Eeftink. Na het officiële gedeelte kon men op de inwonersmarkt, die van 12.00 tot 14.00 voor alle inwoners toegankelijk was, informatie verkrijgen over diverse bedrijven en organisaties in de gemeente. Vanuit Markelo was cultureel centrum Het Beaufort met een stand aanwezig in de hal van het gemeentehuis.