Officiële start bouw Kindcentrum

Met ferme klappen werden vanmorgen om 9 uur de eerste drie palen de grond ingeslagen door leerlingen en locatiedirecteuren van Obs de Zwaluw, Basisschool de Welp en Kinderopvang Hof van Twente. Hiermee werd het officiële startmoment gegeven van de bouw van het Kindcentrum in Markelo onder het toeziend oog van alle leerlingen van de scholen en Kinderopvang maar ook de partners binnen het consortium. De gemeente Hof van Twente heeft gekozen bij de nieuwbouw van het kindcentrum voor het zogenoemde ‘innovatief partnerschap’ waarbij de KlaasenGroep, RoosRos architecten en Rouweler Installaties gezamenlijk invulling gaan geven aan de bouw, het onderhoud en de exploitatie van een klimaatneutraal kindcentrum in Markelo. Een ‘Groene Droom’ die groen bouwen en innovatieve manieren om energie te besparen in een hoog vaandel hebben staan. 

Met gele helmpjes en veiligheidshesjes liepen alle leerlingen vanmorgen de bouwplaats op aan de Fokkerstraat in Markelo. Hier wordt momenteel gewerkt aan de fundering van het kindcentrum. Het kindcentrum wordt gebouwd op het puin dat hier voor wordt hergebruikt van het oude schoolgebouw van Obs de Zwaluw. Wethouder Pieter van Zwanenburg onthulde met hulp van een leerling een afbeelding van het Kindcentrum die onderdak gaat bieden aan de leerlingen in schooljaar 2020-2021.