SC Markelo wint knotsgekke Hofderby

De eerste hofderby voor Sportclub Markelo werd vanavond gespeeld in en tegen Diepenheim. Er kon al vroeg gejuicht worden voor de zwart-witten. Na vier minuten spelen kwam Sportclub Markelo namelijk al op een 0-1 voorsprong. Na een goede individuele actie van Jordie Vagevuur legde hij de bal op een presenteerblaadje voor Ferdi Pinkert, die de bal vervolgens hard achter de doelman van Diepenheim schoot. Niet veel later was het René Kuijpers die zijn inzet op de paal zag belanden en verzuimde om de 0-2 te maken. Vervolgens werden de Markeloërs slordiger en wist Diepenheim iets beter in de wedstrijd te komen, dat na 25 minuten spelen voor het eerst echt gevaarlijk werd voor de goal van de Markeloërs. In het verder verloop van de eerste helft liet Sportclub Markelo weinig zien en had het geluk dat Diepenheim niet de 1-1 maakte. In blessuretijd van de eerste helft haalde Jordie Vagevuur nog een inzet van Diepenheim van de lijn waardoor de 0-1 ruststand een feit was.

Sportclub Markelo begon vervolgens weer scherp aan de tweede helft dat na vier minuten spelen resulteerde in de 0-2. Op aangeven van Ton Jansen wist Mickey Slotman er 0-2 van te maken. Het leek erop dat het vervolgens wachten was op de 0-3, maar scherpte voor de goal ontbrak. In de slotfase van de wedstrijd kwam Diepenheim nog met 10 man te staan. Een harde overtreding op René Kuijpers werd bestraft met rood. Op dat moment was het niet Diepenheim, maar Sportclub Markelo dat volledig de weg kwijt was. In een tijdsbestek van enkele minuten wist Diepenheim de stand terug te brengen naar 1-2 en kort voor tijd schoot de thuisploeg zelfs de 2-2 binnen. Hierdoor leek Sportclub Markelo tegen duur puntverlies aan te lopen. Echter was niets te gek in deze wedstrijd en kreeg Sportclub Markelo in blessuretijd nog een vrije trap. Lars Brinckate wist hier wel raad mee en schoot op fantastische wijze, vanaf 25 meter, alsnog de bevrijdende 2-3 binnen. Een knotsgekke wedstrijd waarin Sportclub Markelo aan het langste eind wist te trekken en zo ook hun tweede competitie wedstrijd winnend weet af te sluiten. Komende zondag staat de volgende Hofderby alweer op het programma voor de ploeg van trainer Rutger Kats, dan komt VV Twenthe op bezoek aan de Endemansdijk.