Hilde Jager Nederlands kampioen

Hilde Jager is vandaag in Almere Nederlands kampioen geworden in de -70 klasse. In de finale versloeg de 21-jarige Markelose judoka Margit de Voogd in de golden score. De dag begon volgens Hilde vrij moeizaam: “Ik had best veel last van spanning waardoor ik niet helemaal in vorm was. In de eerste partij kwam ik dan ook achter te staan met wazari. Gelukkig kon ik het daarna snel goedmaken. Ik had namelijk een houdgreep, wat voor een ippon zorgde. Ook de halve finale was een vrij lastige partij, maar wist ik te winnen op drie straffen.” De finale werd ook een spannend partij. “In de golden score maakte ik een mooie voetveeg, waarmee ik ippon scoorde. Het gaf een super lekker gevoel om zo de dag af te sluiten”, aldus Hilde na het behalen van het kampioenschap.