SC Markelo begint met overwinning

In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen nam Sportclub Markelo het vanmiddag op tegen BSC Unisson uit Boekelo. Sportclub Markelo begon ontketend aan de wedstrijd en liet duidelijk zien dat men klaar was voor het nieuwe seizoen. Na geklungel in de defensie van BSC Unisson wist René Kuijpers daar na twee minuten al van te profiteren en zette daarmee al de 1-0 op het scorebord. Niet veel later was het Steven Bloemen die zijn inzet zag belanden op de lat. In de beginfase kregen de zwart-witten voldoende mogelijkheden om de score uit te bouwen. BSC Unisson kreeg één goede uitgespeelde kans, maar die inzet werd door keeper Ruben Olminkhof langs gekeken.

In de tweede helft was het BSC Unisson dat veel de bal had maar nauwelijks kansen wist te creëren. De thuisploeg wist wel daadkrachtig toe te slaan want in de 65e minuut was het René Kuijpers die Mickey Slotman wegstuurde, waarna de aanvaller de bal goed binnenschoot. Na de 2-0 voorsprong deed BSC Unisson er nog alles aan maar door de goede organisatie van Sportclub Markelo kwam de overwinning niet meer in gevaar. Een mooi begin voor de ploeg van trainer Rutger Kats. Volgend weekend is Sportclub Markelo vrij, de wedstrijd tegen vv Diepenheim is in verband met de Schuttersfeesten verplaats naar dinsdagavond 1 oktober.