Amy boegbeeld opruimacties

Uit handen van wethouder Harry Scholten kreeg de Markelose Amy van Heuven vanmiddag een zwerfafvalpakket uitgereikt. De inhoud van het pakket kan zij gebruiken voor het ophalen van zwerfafval. Amy haalde eerder deze maand de Tubantia met haar acties om Markelo schoon te houden en deed daarbij een oproep aan de gemeente. Amy wil graag dat de gemeente spullen ter beschikking stelt voor het ophalen van zwerfafval en dat de gemeente het zwerfafval, dat verzameld is, ook ophaalt. Het idee van Amy wordt omarmt en wethouder Harry sprak dan ook zijn waardering uit voor het jonge meisje die samen met vriendinnen aan de slag gaat om haar buurt schoon te houden. 

Op initiatief van Hofkracht en de gemeente Hof van Twente worden ook zaterdag meerdere activiteiten georganiseerd rond World Cleanup Day 2019. Meerdere groepjes inwoners gaan zwerfvuil verzamelen in hun wijk of buurt. Het startpunt is dit keer in de gemeentewerf aan de Schoolstraat in Markelo om 09.30 uur. Jaap de Boer van ‘Helemaalgroen.nl’ geeft dan samen met Amy het startsein voor de opruimacties. Vanaf 12.00 uur die dag kan het ingezamelde zwerfafval ingeleverd worden bij de gemeentewerf. Alle medewerkers krijgen daar – als dank – een versnapering.

Inmiddels hebben zich hiervoor al enkele groepen aangemeld. Amy gaat zwerfafval verzamelen met een groepje kinderen uit Markelo en ook de Lionsclub Goor komt met een groep. De gemeente faciliteert met materialen en zorgt voor het afvoeren van het verzamelde zwerfafval.

Inwoners die belangstelling hebben om mee te doen, kunnen zich nog aansluiten bij één van de acties. Maar ze mogen ook hun eigen schoonmaakactie aanmelden. Aanmelden kan via info@hofkracht.nl of 06-41008824. Wilt u meer informatie over deze acties of over World Cleanup Day? Neem dan contact op met Jeanet van der Kraats, medewerker afval gemeente Hof van Twente. U kunt haar mailen: J.vanderkraats@hofvantwente.nl of bellen: 0547 – 858585.