Kleding-, voedsel- en speelgoedbank Seine

20131021 speelgoedOnder de naam Seine start Seine Braakman met een eigen kledingbank, voedselbank voor huisdieren, een gewone voedselbank en speelgoedbank. Op kleine schaal werd dit aangeboden door de stichting Doors Wide Open die gratis kleding, voedsel en speelgoed aanboden aan mensen die dit nodig hadden en bij de stichting bekend waren. Seine gaat dit uitbreiden en toegankelijk maken voor iedereen die het nodig heeft in Hof van Twente maar ook als het nodig is in de omliggende gemeenten. Het idee is om iedereen te helpen, die het echt nodig heeft voor zover daar de middelen voor handen zijn. “Waar voedsel wordt verstrekt is vaak ook meer nodig vandaar dat er nu een mooie combi is in het verstrekken van spullen aan deze doelgroep”, aldus Seine Braakman.  

Het idee werd geboren na de sluiting van kledingbank Katoen en de vraag naar kleding sterk steeg, ook was er altijd al vraag naar een voorziening voor gratis voedsel voor dieren. Door de verschillende onderdelen los te koppelen van Doors Wide Open hoopt Seine, dat mensen beter de weg kunnen vinden in de toekomst. Er worden verschillende Facebook pagina’s opgericht zoals kledingbank Seine, dieren voedselbank Seine en speelgoedbank Seine zodat mensen via de zoeksites straks sneller de voorziening kunnen vinden. Wilt u spullen doneren dan kunnen deze bij u thuis worden opgehaald of worden ingebracht aan de Haaksbergerweg 13 in Markelo.

De spullen worden op dit adres in de dagbesteding gesorteerd en daarna bij de doelgroep aan huis gebracht waar men bijvoorbeeld de kleding kan passen in eigen huis en uit kan zoeken wat men nodig heeft. Mensen die het financieel erg moeilijk hebben en  niet de middelen hebben om zich zelf te voorzien van kleding, voedsel en speelgoed kunnen zich aanmelden via telefoonnummer 06-20539460 waarna een afspraak gemaakt worden voor een aanmeldingsgesprek. Seine beoordeelt zelf of iemand in aanmerking komt en voor hoe lang en staan los van hulpverleningsinstanties.

De uitgifte gericht op huisdieren start binnenkort maar er moet eerst ingezameld worden dus wie er wat over heeft kan dit ook doneren aan ons, het gaat om voeding, speeltjes en andere benodigdheden. Speelgoed wordt uitgegeven met Sinterklaas en Kerst en bij verjaardagen; ook hier is nog veel goed gebruikt of nieuw speelgoed welkom. Om ruimte te creëren stopt Doors Wide Open met meubelen en huisraad verstrekken maar Witgoed en fietsen blijven wel. Ook zijn nieuwe vrijwilligers voor alle voorkomende werkzaamheden erg welkom.