SC Markelo ontvangt BSC Unisson

Voor Sportclub Markelo is het bijna zover, de competitie staat op het punt van beginnen. Aanstaande zondag staat de eerste wedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen weer op het programma, waarin BSC Unisson uit Boekelo te gast is aan Sportpark de Endemansdijk. De ploeg is geen onbekende voor de Markeloërs, enkele seizoenen geleden kwamen beide ploegen elkaar regelmatig tegen in competitieverband. Trainer Rutger Kats moet het zondag doen zonder de geblesseerde Roland Stege. Daarnaast kan hij voorlopig ook nog geen beroep doen op doelman Henri Vruwink, die een zware blessure opliep in de voorbereiding. De aftrap van het nieuwe voetbalseizoen zal om 14.00 uur plaatsvinden op Sportpark de Endemansdijk.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen behaalde Sportclub Markelo wisselende resultaten. De ploeg van trainer Rutger Kats speelde drie bekerwedstrijden, waarvan het er twee verloor en één winnend wist af te sluiten. Ook de tegenstander van aanstaande zondag wist in hun bekertoernooi één wedstrijd winnend af te sluiten en verloor de overige wedstrijden. De beste wedstrijd van de zwart-witten in de voorbereiding was die tegen SVZW, in de Tukker-Cup. Daar wist men een 2-6 overwinning te boeken. Ondanks alle wedstrijden in de voorbereiding zullen de zwart-witten zondag weer voor de échte punten spelen en kan men uitkijken naar weer een mooi voetbalseizoen.