Dames 1 wint overtuigend van ABS

Gisteren speelde Dames 1 van Sportclub Markelo haar derde bekerwedstrijd tegen ABS VR1. Om 10:30 uur werd er afgetrapt aan de Endemansdijk. Ze begonnen de wedstrijd direct sterk, want al na 5 minuten scoorde Myrthe Stomps het eerste doelpunt. Kort daarna wist ook Sandra Stokreef te scoren en stond het 2-0. Famke Seep scoorde de 3-0 en een aantal minuten later scoorde Sandra haar tweede goal. Toen het 4-0 stond, begonnen de dames van ABS in de wedstrijd te komen. Zo scoorden zij de 4-1, na nog maar 20 minuten gespeeld te hebben. Toch werden de rollen voor de rust weer omgedraaid en scoorde Markelo nog vier keer. Zo tikte Romy Rossing de bal in met buitenkant voet en lobt Sandra Stokreef de bal nogmaals over de keeper. Myrthe Stomps maakt de 7-1 en vlak voor rust scoort Kim Kaspers de 8-1.

De tweede helft verliep iets stroever dan de eerste helft. Zo scoorde ABS de 8-2 na een kleine 10 minuten gespeeld te hebben. In de 72e minuut scoort Sandra haar vierde goal van deze wedstrijd en loopt Romy Rossing de 10-2 binnen na een corner die genomen werd door Anne Oplaat. Met deze eindstand zijn de dames met 9 punten uit 3 wedstrijden, door naar de volgende ronde van de bekerwedstrijden. Vanaf aanstaande zondag 22 september beginnen ze aan de competitie. Ze spelen dan de uitwedstrijd tegen Tubantia VR1 om 11:45 uur.