SC Markelo verliest in Deventer

Onder heerlijke weersomstandigheden begon Sportclub Markelo vanmiddag aan de derde bekerwedstrijd, op bezoek bij Helios in Deventer. Die ploeg wist de eerder bekerwedstrijden met ruime uitslagen te winnen, dus op voorhand een mooie laatste test voor de start van de competitie. Vanaf minuut één was Helios de bovenliggende partij dat al vroeg in de wedstrijd resulteerde in een doelpunt. In de 13e minuut draaide een middenvelder van Helios behendig weg en krulde de bal in de verre hoek. Markelo kwam niet echt voor in de wedstrijd en was druk met het tegenhouden, mede door goede reddingen van doelman Ruben Olminkhof werd de 2-0 voorkomen. Na een half uur spelen was de eerste grote kans voor Robin Wagenaar, maar hij zag zijn inzet gekeerd worden. Lang leken de Markeloërs met een 1-0 achterstand de rust in te gaan totdat Mickey Slotman in blessuretijd van de eerste helft de bal voor zijn voeten kreeg en hem snoeihard tegen de touwen schoot, 1-1.

Na rust kwam de thuisploeg goed uit de startblokken en lag na 5 minuten spelen al de 2-1 in het net. Markelo probeerde het vervolgens wel en kreeg via Mickey Slotman nog dé kans op de 2-2, maar zijn schot miste precisie. Uiteindelijk bleek Helios vandaag toch een maatje te groot en wist de wedstrijd in het restant van de tweede helft naar zich toe te trekken en de score uiteindelijk nog uit te bouwen naar 5-1. Door deze nederlaag is Sportclub Markelo uitgeschakeld in het bekertoernooi en kan men zich gaan richten op de competitie. Volgende week zondag 22 september staat de eerste competitiewedstrijd op het programma. BSC Unisson uit Boekelo komt dan op bezoek aan de Endemansdijk.