Rene Sligman loopt 100 km in Winschoten

Rene Sligman heeft vandaag de Run Winschoten gelopen in een tijd van 9 uur, 39 minuten en 31 seconden. De wedstrijd is de oudste ultraloop die in Nederland wordt gehouden. Sinds 1976 wordt in Winschoten elke tweede zaterdag van september de 100 kilometer tellende hardloopwedstrijd gehouden, welke sinds 1995 tevens geldt als Nederlands Kampioenschap. Ook is de Run Winschoten 5 maal het decor geweest van het Europees Kampioenschap. Rene Sligman wist een 29e tijd te noteren van de 56 deelnemers die de finish haalden. De wedstrijd werd gewonnen door de Italiaan Matteo Lucchese in een tijd van 6 uur, 53 minuten en 2 seconden.

De Run Winschoten bestond in eerste instantie uit een grote rond van 100 kilometer, dat werden al snel 2 rondes van 50 kilometer en later 4 rondes van 25 kilometer. De laatste jaren bestaat de Run Winschoten uit 10 rondes van 10 kilometer. Rene Sligman kon vandaag rekenen op steun vanuit Markelo. Zo stonden zijn vrouw Jolanda, zoontje Lenn en zijn kameraad André de gehele dag langs het parcours en was ook Barry Hondelink vanmorgen in Winschoten om Rene aan te moedigen.