Speltstraat wordt 30 km-zone

Veel snelheidsovertredingen zullen er waarschijnlijk niet zijn geconstateerd, toch neemt de gemeente maatregelen op de Speltstraat. In het Gemeentelijk Mobiliteitsplan staat dat met uitzondering van gedeeltes van de Goorseweg, Prinses Beatrixstraat, Prinses Irenestraat en Holterweg alle wegen in de bebouwde kom zijn gecategoriseerd als erftoegangsweg. In het Gemeentelijk Mobiliteitsplan 2016-2020 stond dat alleen de Prinses Beatrixstraat nog ingericht moest worden als 30 km-zone. Schijnbaar was de Speltstraat hierin vergeten, voor die straat heeft de gemeente na 10 jaar alsnog besloten er een 30 km-zone van te maken. Extra verkeersmaatregelen zijn volgens de gemeente niet nodig, omdat er ter hoogte van huisnummer 23 al een drempel aanwezig is. Tegen het besluit kan tot en met 22 oktober bezwaar worden gemaakt bij de gemeente.